Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Vienības namā notiks bērnu kolektīvu koncerts „Saulaina diena māmiņai”

Šī gada 12. maijā plkst.15.00 Daugavpilī Vienības nama koncertzālē (Rīgas iela 22a) notiks Daugavpils Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra bērnu kolektīvu koncerts “Saulaina diena māmiņai”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 61
Noslēdzies 3. Starptautiskais Oskara Stroka konkurss

Šī gada 20. aprīlī Daugavpils Iespēju vidusskolas koncertzālē notika 3. Starptautiskais Oskara Stroka konkurss.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 149
ALUS GLĀŽU IZSTĀDE ŠMAKOVKAS MUZEJĀ

No 22.aprīļa Daugavpils kulinārā mantojuma centrā skatāma stikla alus kausu izstāde.

Eksponātus izstādei sagādājis pensionēts ugunsdzēsējs-glābējs, kolekcionārs, novadpētnieks, biedrības Latgales novadnieki vadītājs Oļegs Deņisovs.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 62
“Ģimenes dienā” muzejā varēs baudīt “Rīgas porcelāna pavasari”

28. aprīlī plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā “Ģimenes dienas” ietvaros notiks radošā darbnīca, kas risināsies izstādes “Rīgas porcelāna pavasaris” ietvaros.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 67
Jūnijā aicina “Teātra festivāls Nr.3”

No 5. līdz 8. jūnijam Daugavpilī notiks “Teātra festivāls Nr.3”, kurš kalpo kā platforma, kur satikties - festivāla organizētājiem, iesaistītajiem māksliniekiem un festivāla izrāžu apmeklētājiem. Festivāla programmu veidos izrādes, kas izceļas gan ar neierastu formu, gan šodienas cilvēkam aktuālu un vajadzīgu saturu, kā arī sarunas ar skatītājiem un profesionāļu tikšanās.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 125

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.